Behandling af unge

Unge mennesker er i dag udsat for et voldsomt pres med mange ambitioner, forventninger og valgmuligheder.

Stress er et fænomen, som man kender allerede fra barndommen. Det er svært at få plads til at leve med den usikkerhed, famlen og eksperimenteren, som er nødvendig for at finde ud af, hvem man er, og hvad man gerne vil.

Mange unge oplever i dag, at kærlighed og seksualitet er svære størrelser. Der er masser af muligheder for kontakt og information f.eks. via internettet, men netop dette hav af muligheder kan gøre den enkelte mere usikker.Desuden har man i dag en forestilling om,at vi alle skal være ”tjekkede”, se godt ud, være i form, være intelligente og hurtige.

Valg af levevej og uddannelse kan også være svært. Der er i dag mange muligheder, men også høje krav. Op til eksamen og projektafleveringer kan nogle unge få vanskeligheder, som kan behandles med samtaler.

Den moderne familie med enlige forældre, forældre, der lever i flere parforhold i løbet af den unges opvækst gør det ikke nemmere at finde sin identitet, selv om alle gør sig umage.

Misbrug er en del af mange unges liv. Pludselig bliver det sociale forbrug af stimulanser en betingelse for at føle selvsikkerhed og muligheden for at skride ud på et sidespor er til stede.

Mange unge kan have behov for samtaler med en psykolog for at få støtte til disse forhold.

Hvis man som ung har andre vanskeligheder i form af indlæringsvanskeligheder, kontaktvanskeligheder, DAMP, ADHD eller er udviklingshæmmet, kan ovenstående livsbetingelser gøre livet ekstra svært, og man kan have behov for samtaler for at få det bedste ud af livet.

Psykolog Anette Albeck | Skt. Knudsvej 10B, 1903 Frederiksberg  | Tlf.: 22 78 70 13 | psyk@anettealbeck.dk